31 stycznia 2013

Włoskie ciasteczka weselne


Składniki na ok 70 ciasteczek
340 g masła
90 g cukru pudru + drugie tyle do obtoczenia po upieczeniu
3/4 łyżeczki soli
220 g zmielonych migdałów
aromat migdałowy (opcjonalnie)
375 g mąki
1 jajko

Wszystkie składniki zagnieć jak na ciasto kruche, tak aby uzyskało konsystencję plasteliny. Formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układaj na blasze wyłożonej papierem w odległości ok 7-8 cm. Piecz w temperaturze 165 stopni Celsjusza 15-20 minut. Ciastka muszą być blade. Po upieczeniu (jeszcze gorące) obtaczaj w cukrze pudrze. Studź na metalowej kratce.
Smacznego !

Powrót do asia white kitchen

6 komentarzy:

  1. jaakie cuda! aż mam ochotę tak łapką sięgnąć po jedno cudeńko.. :]

    OdpowiedzUsuń
  2. Karmelitka, ostrzegam są bardzo uzależniające :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Faktycznie, cudna nazwa :) Ciasteczka wyglądają przesłodko - uwielbiam takie słodkie maleństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. nie mogłabym się powstrzymać:) cudne!

    OdpowiedzUsuń
  5. nie mogłabym się powstrzymać:) cudne!

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszę koniecznie wypróbować ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wizytę na blogu i komentarz. Proszę o nie umieszczanie w nich spamu, ponieważ będzie natychmiast kasowany.
Asia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...