robi się je w 5 minut, nie licząc czasu pieczenia
składniki:
paczka ciasta francuskiego
10 dkg orzechów włoskich
10 dkg rodzynek
paczka owoców kandyzowanych
dwie łyżki miodu
łyżka masła
łyżka cukru trzcinowego
łyżka cynamonu
jak zrobić:
w malakserze zmiel orzechy z masłem i miodem
zmieloną masę przełóż do miski
dodaj rodzynki i kandyzowane owoce
wymieszaj
gotowe ciasto francuskie rozwiń
posyp cukrem i cynamonem
rozłóż przygotowaną masę na całym cieście
zwiń w rulon jak naleśnik
pokrój na ok 4 cm odcinki
ułóż w foremce na muffinki
piec w temp. 180% ok 50 minut
Smacznego
Wygląda pysznie :) Kiedyś robiłam podobne ale na bazie ciasta filo:)
OdpowiedzUsuńZrobiłam i wyszło po prostu obłędne!!! Na pewno nie był to ostatni raz!!!
OdpowiedzUsuń