Strony

16 lipca 2012

Baklawa


robi się je w 5 minut, nie licząc czasu pieczenia

składniki:
paczka ciasta francuskiego
10 dkg orzechów włoskich
10 dkg rodzynek
paczka owoców kandyzowanych
dwie łyżki miodu
łyżka masła
łyżka cukru trzcinowego
łyżka cynamonu

 jak zrobić:

w malakserze zmiel orzechy z masłem i miodem
 zmieloną masę przełóż do miski
dodaj rodzynki i kandyzowane owoce
wymieszaj
gotowe ciasto francuskie rozwiń
posyp cukrem i cynamonem
rozłóż przygotowaną masę na całym cieście
zwiń w rulon jak naleśnik
pokrój na ok 4 cm odcinki


ułóż w foremce na muffinki 
piec w temp. 180% ok 50 minut



Smacznego

2 komentarze:

  1. Wygląda pysznie :) Kiedyś robiłam podobne ale na bazie ciasta filo:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłam i wyszło po prostu obłędne!!! Na pewno nie był to ostatni raz!!!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wizytę na blogu i komentarz. Proszę o nie umieszczanie w nich spamu, ponieważ będzie natychmiast kasowany.
Asia